ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΛΕΜΕ. ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ1.ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
2.ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΣΕ ΜΠΡΑΤΣΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000 ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.
ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑΦΗΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ ΣΕ 437 ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1959 ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΤΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΑΦΩΝ.
ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1960 ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ.
ΟΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΟΝΗ ΓΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ.
ΕΚΕΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1965 .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗ ΡΑΠΕΝΤΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.
ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΤΑΦΗΣΑΝ ΟΙ 10.000 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 20 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ 4.466 ΝΕΚΡΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ .

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΥΜΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ 18- 20 ΕΤΩΝ .ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΛΑΩΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ.
ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΤΕΚΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ ( ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΥΛΙ) ΟΠΩΣ ΚΑΚΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΝΟΜΑΣΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .
ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου