ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ- ΤΟ ΔΩΜΑ
ΣΤΟ ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΟ ΣΠΗΤΙ ΤΟ ΔΩΜΑ(ΤΑΡΑΤΣΑ) ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΙΑΣ ΠΕΤΡΙΝΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΕΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΤΕΡΑ Η ΜΕΣΟΔΟΚΙΑ.ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΚΟΡΜΟΙ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΥΠΑΡΡΙΣΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΛΙΓΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ( ΧΑΣΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΘΡΑΚΙΟΥΝΕ( ΤΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ)
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΕΡΑ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΒΕΣ(ΔΟΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΧΟΝΤΡΑ ΚΛΑΔΙΑ).
ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΒΕΣ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΟΙ ΣΧΙΖΕΣ.ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΞΥΛΑ ΔΙΑΤΟΜΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 5-10 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ.ΠΛΕΚΟΝΤΑΝ ΣΙΜΑ ΣΙΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΝΑ.
ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΧΙΖΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΤΕ ΚΑΛΑΜΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤ ΑΛΛΟ ΕΙΤΕ ΑΦΤΕΡΕΣ(ΦΤΕΡΕΣ).ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΔΗ ΧΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ.
ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΥΛΟΡΟΔΩΜΑ ΕΙΤΕ ΚΩΜΟΛΙΘΟ 5-10 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΠΑΧΟΥΣ ΒΡΕΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ ΟΙ ΜΑΣΤΟΡΟΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΚΟΠΑΝΙΔΗΔΕΣ.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΣ (ΛΕΠΙΔΑ)
ΑΥΤΗ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ .ΗΤΑΝ ΓΚΡΙΖΟΥ ΧΡΩΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΩΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ ΚΡΟΥΣΤΑ.
ΚΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΝ ΤΟ ΔΩΜΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΠΙΔΑ.
ΣΤΑ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ(ΠΑΝΩΜΕΡΙΑ) ΠΟΥ ΕΠΙΑΝΕ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΤΟ ΔΩΜΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΡΙΧΤΟ , ΔΙΡΥΧΤΟ ΚΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΜΕ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ(ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου