ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ 1941 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΤΥΧΕ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ(ΛΑΛΟΣ) ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΗΡΙΚΑΡΙ.Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΕΜΠΟΡΑ.ΕΠΕΡΝΕ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΑΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΕΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΩΧΩΡΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΓΟΡΑΖΕ ΑΚΟ ΚΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΑ.

ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ(ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ) ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΓΙΟ ΑΡΤΕΜΗ.

Η ΛΑΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΤΟΝ ΕΧΤΙΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΣΠΙΘΙΟΥ.

ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΚΡΥΠΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ.ΈντοναΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΑΛΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΡΙΚΑΡΙ.

ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΤΥΧΗ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΗΡΙΚΑΡΙ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΑΤΕΡΑΚΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΛΟΥΔΙΑΝΑ(ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ)..

ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ. Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΜΕΤΑΠΙΣΤΑ.ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΤΕΡΑΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟΤΕΣΑΣ ΗΤΟΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΧΡΟΝΩ .ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΒΑΔΙΣΜΟΥΣ,ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ, ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΒΡΕΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ.ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΒΛΕΠΕ.ΕΣΕΡΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΣΦΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ(ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΕΣ,ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΙΑ,Κ.Λ.Π.)ΤΟΝΕ ΦΟΒΕΡΙΖΕ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΜΕΘΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΑΤΣΟΥΝΙΕΣ ΗΡΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ ΤΑ ΠΑΤΕΡΑΚΙΑ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ.ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΣΕ ΝΑ ΜΗΝΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΝΔΟΤΑ.

ΠΡΙΝ ΧΩΡΙΣΤΟΥΝΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΗΣΕΙ ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΕΠΙ ΓΕΡΜΑΝΟΚΑΤΟΧΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου