ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ,ΕΙΔΑ,ΓΝΩΡΙΣΑ.


1.ΕΝΔΥΣΗ-ΥΠΟΔΗΣΗ
ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ ΗΤΑΝ ΒΡΑΚΟΦΟΡΟΙ.ΦΟΡΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΝΗ ΒΡΑΚΑ (ΚΑΡΤΣΑ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑΥΡΗ ΕΙΧΕ ΚΟΝΤΗ ΦΟΥΦΟΥΛΑ (ΠΑΝΩΜΕΡΙΤΙΚΗ),ΜΕΙΝΤΑΝΟΓΕΛΕΚΟ, ΜΑΥΡΟ ΠΟΚΑΜΙΣΟ Η ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ Η ΚΟΚΚΙΝΟ ΖΩΝΑΡΙ. ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΛΙΑΝΗ ΦΟΡΕΣΙΑ (ΣΑΛΟΥΒΑΡΙΑ) ΤΣΟΧΙΝΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΠΛΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΥΜΙΑ ΧΡΥΣΟΚΕΝΤΗΤΑ( ΧΑΡΤΖΑ).ΟΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΜΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΦΟΡΟΥΣΑΝΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΕΤΣΕΤΑ (ΚΕΦΑΛΟΜΑΝΤΗΛΟ)ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑΥΡΗ ΠΑΝΙΝΗ.
ΧΡΗΣΙΜΕΥΕ ΔΕ ΓΙΑ ΣΚΙΑΔΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ.
ΓΙΑ ΥΠΟΔΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΒΑΝΙΑ ΜΑΥΡΑ Η ΚΟΚΚΙΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΤΑ ΚΑΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΛΙΑΝΗ ΣΤΟΛΗ ΤΑ ΑΣΠΡΑ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΔΕΙΛΑ ΔΕΙΛΑ ΤΟ ΚΡΟΥΣΑΛΟΜΑΝΤΙΛΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΙΣΩΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ Η ΝΟΜΟΥΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΤΙ ΠΙΚΕΔΕΝΙΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΠΕΤΣΕΤΕΣ ΚΑΡΩ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΓΕ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ..
Η ΓΚΥΛΟΤΑ( ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΔΥΣΗ) ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΔΥΣΗ .
ΗΤΑΝ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΠΕΖ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΥΠΟΔΗΣΗ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΤΙΒΑΝΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980 ΟΙ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΕΣ ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΡΒΥΛΕΣ ΕΚΤΟΠΙΣΑΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΣΤΙΒΑΝΙΑ.ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΤΖΙΝ ΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΔΗΣΗ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΒΑΝΙΑ)ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ .ΚΑΠΟΙΑ ΔΕ ΕΠΟΧΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΔΙΧΡΩΜΕΣ ΓΚΙΛΟΤΕΣ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΩΦΕΣ.
2.ΧΟΡΟΙ –ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΖΩΞΗ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΖΥΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΓΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΓΟΥΤΟ.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΓΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ( ΣΟΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΞΙΜΟ). ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑ ΣΚΑΦΙΔΩΤΑ ΜΟΝΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑΚΙΑ . ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΑΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ (ΖΗΛΙΕΣ) ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΧΑΡΗΔΕΣ.
ΣΑΝ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΕΡΤΟΙ ,ΤΟ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ, ΤΣΙ ΤΑΒΛΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙ ΣΤΡΑΤΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ(ΡΙΖΙΤΙΚΑ),ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ, ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΕΙΑΚΕΣ ΚΟΝΤΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΤΣΙΚΙΑ ΣΟΥΣΤΑ.
ΛΥΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΦΤΑΞΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ.

3.ΛΙΟΜΑΖΩΜΑ.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ 2 ΕΙΔΗ ΕΛΙΩΝ ΟΙ ΛΙΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΥΝΑΤΑ.
ΤΙΣ ΛΙΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΖΕΥΑΝ ΡΑΒΔΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΕΜΠΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ Η ΚΑΠΕΣ ( ΕΛΑΙΟΠΑΝΑ) ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΟΥΝΑΤΕΣ ΟΣΕΣ ΕΡΙΧΝΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΑΠΟ ΧΑΜΕΣ.
ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΛΙΝΑΤΣΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΣΙ ΡΙΓΑΣ Η ΤΡΙΡΙΓΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΟΙ ΑΓΩΓΙΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΟΜΠΕΓΥΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΕΘΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ( ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ).
ΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΛΟΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙ ΝΤΟΥΡΜΠΑΔΕΣ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΛΑΙΟΠΙΕΣΤΗΡΙΑ.

4.ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΑΛΟΓΟ( ΜΠΕΓΥΡΙ) Η ΦΟΡΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΑΙΔΑΡΟ Η ΜΟΥΛΑΡΙ.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΤΡΙΤΡΟΧΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ( ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΙ) ΑΦΟΥ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.(ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΙ).

5.ΚΑΦΕΝΕΙΑ.

ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ Η ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 3-4 ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΙΖΟΤΑΝ Ο ΚΑΦΕΣ ,Η ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΗΣ( ΠΑΣΑΤΕΜΠΟ,ΑΡΑΠΙΚΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΚΕΛΛΥΦΩΤΑ,ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ, ΨΗΜΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ), ΟΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΑΖΟΖΕΣ( ΣΤΑ ΤΟΠΟΛΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ- ΚΙΡΚΗ-ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΕΛΙΝΟΥ), ΟΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΜΑΡΙ ,ΤΑ ΖΑΡΙΑ.

6.ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΨΥΓΕΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΘΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΦΑΝΑΡΑΚΙ.ΕΚΕΙ ΒΑΖΑΝΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΥΝΗΓΙΑ (ΤΣΙΧΛΕΣ,ΛΑΓΟΥΣ)ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΖΑΝ, ΛΑΔΟΤΥΡΙ(ΖΥΛΟΚΟΥΜΠΙ), ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ ΚΡΕΑΣ.Ο ΔΕ ΚΑΠΝΟΣ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΚΙΑ.
7.ΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΠΗΤΙΑ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Ο ΔΑΥΛΟΣ.

8.ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ( ΣΑΡΔΕΛΟΠΑΝΗΓΥΡΙ)

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ(ΜΑΡΟΥΒΑΣ) ΣΤΑ ΔΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ (ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ) .

2 σχόλια:

 1. Ωραια η αναφορα σου Κωστη !!
  Καποια συμπληρωματα ... στα παλια καφενεια ο καφες εψηνότανε στη χόβολη, αμμουτσα και απο κατω καρβουνα. Ο πατερας μου πιτσιρικας εβοηθουσε στο καφενειο του πατερα του, στις Στροβλες οντεν επερνουσε ο δρομος απο το σπιτι μας μπροστα. Θυμαται και το Χαρχαλη που περνουσε με το ασπρο αλογο να παει να παιξει στο Σελινο και ηθελε να σταθει στο καφενειο, στον πηγαιμο και στο γαερμό !!
  Στα καφενεια που προλαβα εγω ειχανε ελαχιστο μεζε, το βρισκουμενο, καμμια ντοματα, καμμια σαρδελα, λιγο τυρι, ελιες κλπ
  Επισης πολλα καφενεια εφτιαζανε επι τοπου γαζόζες με μια φιαλη που ειχε το αεριο και νερο και ζαχαρη !!
  Πολλα καφενεια ειχανε και ειδη μπακαλικης σε μια γωνια και τοτε το καφενειο το λεγανε και "μαγαζί".
  Μπορει νάχανε και μια πολυθρονα κουρεα οπου ερχοτανε ο κουρεας απο τα Χανια ή αλλού για να κουρέψει τσι χωριανους. Εμεις στις Στροβλες ειχαμε στου Αντωνη του Βαβουλε το καφενείο και εκανόνιζε ο Μάμας ο Ηλιάκης ο κουρέας (και βιολατορας) και ερχοτανε συγκεκριμενη μερα και εκουρευε.
  Επισης η λαϊνοθέστρα οπου βαζανε τη λαγινα με το νερο, ητανε σε ενα ειδικο μερος σε κόχη μεσ'τον τοιχο και απο κατω εβανανε ξερη αστιβιδα ή πραμα αλλο διορθωσε με ... και εμενε ολόκρυγιο το νερο !!

  γ.βαβουλές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΤΣΙ ΓΙΩΡΓΗ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΤΑ ΦΤΑΞΑ.
  ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΟΣΕΡΒΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΧΥΜΑ Η ΣΕ ΠΑΚΕΤΑ.
  ΣΤΟΝ ΛΑΙΝΟΣΤΑΤΗ ΒΑΖΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΑΣΤΙΒΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙ ΒΑΝΑΝΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΝΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΜΠΕΡΟΚΑΡΕΚΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΗΤΕΙΑΑΑ.Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΟ. ΤΟ ΨΩΜΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΑΓΩΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΣ ΑΠΟ ΤΣΙ ΤΡΑΒΕΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝΕ ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΣΕ.
  ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  ΕΔΑ ΜΟΥΡΘΕ.
  ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΠΑ ΜΕ ΤΟ - ΦΛΙΤ - ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή