ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1897. Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ1.ΑΠΟ ΓΚΡΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ
25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1897
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ
ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΝΤΑΝΟΥ.
ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΚΑΛΙΔΗΣ , ΓΙΑΝΝΟΥΔΟΒΑΡΔΗΣ ,ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ,ΑΝΑΣΤΑΣΟΓΙΑΝΝΗΣ,ΜΠΑΣΙΑΣ,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ.
ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΩΝ .
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΓΗΜΑΤΩΝ.
ΕΤΣΙ ΣΤΙΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΧΩΡΑ.
ΜΠΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ 1000 ΚΤΗΝΗ,500.000 ΟΚΑΔΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ,ΡΟΥΧΑ,ΟΠΛΑ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΕΛΙΝΙΩΤΩΝ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ.
ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ 120 ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΡΑΚΙΝΑ ΕΝΩ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ.
ΠΗΡΑΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου