ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ (ΜΠΟΥΡΜΑΔΕΣ)

1.ΕΚΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΤΟΥΣ ΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΕΟΥΔΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ.
ΟΙ ΜΗ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΕΤΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΛΗΣΜΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
ΟΙ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΕΣ ΒΕΝΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΒΕΝΤΟΥΡΗΔΩΝ,ΒΕΡΓΕΡΗΔΩΝ,ΑΔΕΝΤΑΚΗΔΩΝ,ΓΡΑΝΤΑΚΗΔΩΝ,ΔΟΥΚΑΚΗΔΩΝ,ΛΑΡΕΤΖΗΔΩΝ, ΦΟΥΣΚΗΔΩΝ,ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΥΚΝΩΣΑΝ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ,ΕΣΠΕΧΗΔΩΝ ΚΑΙ ΖΟΡΜΠΑΔΩΝ.
Η ΣΚΛΗΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ,Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ,ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ,ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ,ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ, ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ.Ο ΚΑΤΣΩΜΑΤΑΔΟΣ,ΟΙ ΣΤΡΟΒΛΕΣ ,ΟΙ ΜΥΛΩΝΕΣ,ΤΟ ΣΑΣΑΛΟ,ΤΑ ΠΛΕΜΕΝΙΑΝΑ,Η ΚΑΝΤΑΝΟΣ,ΤΑ ΦΛΩΡΙΑ,Η ΣΑΡΑΚΙΝΑ,Η ΣΚΛΑΒΟΠΟΥΛΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΑ.
Ο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.ΗΤΑΝ ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΑΙΦΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝΕ ΜΙΑ ΓΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΕ ΟΣΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΑΤΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝΤΕΣ.

2 σχόλια:

  1. Wraios!!
    http://erotokritosx.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Πλεμενιανά δεν ήταν μουσουλμανικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή