ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ


1. ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ .ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ


Όλοι μας έχουμε συνηθίσει από το σχολείο, την οικογένεια, το κράτος να ακούμε ότι οφείλουμε σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας

Παράδοση είναι η κληρονομιά του παρελθόντος .Το λέει έξαλλου η ίδια η λέξη. πάρε δώσε. παρέλαβε ότι βρίσκεις και παρέδωσε το στην επόμενη γενιά. Είτε προφορική είτε γραπτή. παράδοση στην τέχνη στην μουσική στον τρόπο σκέψης στα ήθη και στα έθιμα κάθε τόπου.


Έχω ταξιδέψει αρκετά είτε στην ενδοχώρα όπως και σε πολλά μέρη του εξωτερικού. Σε κάθε μου ταξίδι ειδικά στο εξωτερικό στις περισσότερες χώρες η λαϊκή παράδοση εξακολουθεί να είναι ζωντανή και να χαρακτηρίζει το προφίλ του κάθε λαού.

Πάντα με σεβασμό και προσήλωση σ αυτήν.

Ειδικά στις δυτικές χώρες της Ευρώπης μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την αστικοποίηση του αγροτικού της πληθυσμού ο νέος τρόπος ζωής της πόλης έφερε τους πολίτες της εντονότερα όσο ποτέ την ανάγκη να αντλούν πράγματα από την παράδοση και να τα εντάσσουν στον αστικό τρόπο ζωής τους. Οι αγροτικοί πληθυσμοί δε άρχισαν και αυτοί να αντλούν πράγματα από τον αστικό τρόπο ζωής και να τα εντάσσουν στην καθημερινότητα τους.

Έτσι με την αναδιάταξη του πληθυσμού δημιουργήθηκε μια νέα ιδεολογία .( τρόπος σκέψης και ζωής).

Το μέλλον όμως φαίνεται πως έχει την δυναμική να τους αφαιρέσει την εξουσία αυτή, γι αυτό υπάρχει και αυτή η παθολογική εμμονή στην παράδοση. Προσπαθούν να συγκρατήσουν ζωντανό το παρελθόν γιατί φοβούνται ότι θα τους νικήσει το μέλλον.

Ο σεβασμός λοιπόν στη παράδοση δεν σημαίνει πισωγύρισμα. Ούτε σημαίνει αγκίστρωση στο παρελθόν.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ είναι η προσπάθεια εμπορευματοποίηση της και οι εσκεμμένα ασυνείδητοι που είτε μέσω της δυναμικής της στους ανθρώπους προσπαθούν να αναδειχτούν κοινωνικά και οικονομικά παραποιώντας την , αδιαφορώντας για την αλλοίωση της με μόνο σκοπό την προσωπική τους προβολή.

Όλοι μας βλέπουμε καθημερινά το ξεφτίλισμα και τα εκτρώματα που δημιουργούν ειδικά στην παραδοσιακή μας μουσική.

H νέα γενιά διψά να μάθει .Πρέπει λοιπόν εμείς οι μεγαλύτεροι να τους προφυλάξουμε από τους επιτήδειους που την παραμυθιάζουν .

ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ= ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ.

ΟΧΙ ΠΑΡΕ ,ΒΑΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ.

ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ.

Υ.Γ. Ο ΓΡΑΦΩΝ ( HATZIKOS) ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΡΑΚΛΙΚΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑ.

1 σχόλιο:

  1. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Παρασκευή σύμφωνα με την ομώνυμη λίστα του yannidakis live, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή