ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1841 ( ΧΑΙΡΕΤΗ-ΒΑΣΙΛΟΓΙΩΡΓΗ)

1. Η ΛΙΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΩΝ


Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΑΚΗΣ (ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΩΝ ΣΦΑΚΙΩΝ) ΑΝΑΦΕΡΕΙ.
ΕΝ ΚΡΗΤΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1841
ΟΤΑΝ Ο ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΑΝΟΣ ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΣ ΕΜΜ.ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΑΝΕΛΥΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕ ΤΟΥΣ ΣΦΑΚΙΑΝΟΥΣ ΑΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΗΝ Ο ΣΦΑΚΙΑΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ.
(( Κ.ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΙΕ ΛΕΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΟΧΛΙΟΙ ΝΑ ΤΣΙ ΡΟΥΦΗΞΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΡΠΑΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΩΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΩΜΕ Τ ΑΜΜΑΘΙΑ ΜΑΣ )).
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΦΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΙΣΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

Υ.Γ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟ-ΠΡΟ-ΠΡΟΠΑΠΟΥ ΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου