Τα καλιτσούνια αυτά (ΛΑΜΠΡΟΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑ)φτιάχνονται για το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Είναι ένα από τα έθιμα της Κρήτης και συγκεκριμένα των Χανίων.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ (περίπου 50 καλιτσούνια)
1 κιλό μυζήθρα
400 γραμμ. μαλάκα
1 ματσάκι μεγάλο δυόσμο ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
5 φλυτζάνια νερό
ελάχιστο ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
1/2 σφηνάκι τσικουδιά ή ξύδι
1 1/2 πακέτο αλεύρι γ.ο.χ.
η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφικτή
2 Αυγά ολόκληρα για το άλειμμα
σουσάμι
ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ,
ΤΩ ΒΑΓΙΩ ΒΑΓΙΩ ΒΑΓΙΩ ΤΡΩΝΕ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΓΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΟΥ Τ ΑΦΤΙ.
ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου