ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΚΙΣΣΑΜΙΤΙΚΑ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ (ΛΑΜΠΡΟΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑ)



Τα καλιτσούνια αυτά (ΛΑΜΠΡΟΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑ)φτιάχνονται για το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Είναι ένα από τα έθιμα της Κρήτης και συγκεκριμένα των Χανίων.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ (περίπου 50 καλιτσούνια)
1 κιλό μυζήθρα
400 γραμμ. μαλάκα
1 ματσάκι μεγάλο δυόσμο ψιλοκομμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
5 φλυτζάνια νερό
ελάχιστο ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
1/2 σφηνάκι τσικουδιά ή ξύδι
1 1/2 πακέτο αλεύρι γ.ο.χ.
η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφικτή

2 Αυγά ολόκληρα για το άλειμμα
σουσάμι

ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ,

ΤΩ ΒΑΓΙΩ ΒΑΓΙΩ ΒΑΓΙΩ ΤΡΩΝΕ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΛΙΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΓΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΟΥ Τ ΑΦΤΙ.


ΚΑΛΗ ΛΑΜΠΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου