ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.( ΤΑ ΤΕΛΩΝΙΑ )

-->
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΩΝΙΑ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΒΑΦΤΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΩΝΙΑ.
ΑΥΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ.
ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΝΩ ΚΑΤΩ.ΤΗ ΡΟΚΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ,ΣΤΟ ΣΟΦΡΑ ΣΩΡΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΙΩ ΛΟΓΙΩ ΠΡΑΜΑΤΑ,ΑΝΑΚΑΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΠΟΥΤΣΑ , ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ,ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΟΠΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ.
ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΗΝ ΒΥΖΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΙΜΑ.
ΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΧΩΝΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΑΝΩ ΤΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΑΛΙΩΤΑ,ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΟΨΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΨΕΙ Η ΓΗΣ ΤΑ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΠΕΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΚΙΖΑΝ.ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΠΗΓΜΕΝΟ ΓΑΛΑ.
Σ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΣΕΡΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΧΑΜΝΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΛΟΜΙΑΖΕΙ.ΥΠΟΠΤΕΥΘΗΚΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟ ΠΟΘΑΜΕΝΟ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΩΝΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΥΖΑΙΝΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ.
ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΕΙΤΟΝΟΙ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΥΛΙΝΑ ΠΥΘΑΡΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΜΦΟΒΛΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ.
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ,ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ,ΤΟ ΞΕΧΩΣΑΝ,ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΓΕΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΧΥ ΠΟΥ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΝΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΣΚΙΣΤΗΚΑΝ.ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΦΙΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ,ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΤΟΥΒΓΑΛΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕΣΑ ΖΕΜΑΤΙΣΤΟ ΞΥΔΙ.ΕΤΣΙ ΕΠΑΨΕ ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ,Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου