ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΚΑΜΙΝΟΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΚΑΜΙΝΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΣΑΝ ΤΡΥΠΑ Η ΣΑΝ ΠΗΓΑΔΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΗΤΟΝΕ ΠΡΟΦΥΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ,ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ.

ΧΤΙΖΟΤΑΝ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ . ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΧΤΙΣΤΑ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΜΑΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΜΙΤΑΤΩΝ.ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΙΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΤΡΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ Η ΠΑΠΑ.

ΠΡΩΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΒΓΑΛΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΓΑΙΔΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΛΑΡΟΜΠΕΓΗΡΑ.

ΑΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟ ΧΩΜΑΤΑ Η ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ ΤΟΤΕ Ο ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΚΑΘΑΡΟΣ.

ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΣΙΝΤΕΡΟΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΑΒΙΖΑΝ.ΑΥΤΕΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟΝ ΟΛΟΛΕΥΚΟ ΑΣΒΕΣΤΗ.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΗΤΑΝ Η ΠΕΡΙΣΣΥΛΟΓΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΓΡΙΩΝ ΘΑΜΝΩΝ, ΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΙΟΥ.

ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΒΟΣ ΗΤΑΝ Η ΒΡΟΧΗ.

ΤΟ ΤΑΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΞΥΛΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ 1000 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.ΟΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΞΥΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΝΩ ΟΙ ΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ ΞΥΛΩΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ 7- 8 ΝΟΜΑΤΟΥΣ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΗΣΙΜΟ 3-4 ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΦΩΤΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΠΛΑΒΗ (ΜΠΛΕ) ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ.

ΤΟ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΞΕΣΦΡΑΓΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΡΝΑΝ ΣΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΦΗΝΙΑ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΗ.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΣΒΕΣΤΟΣ ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΣΒΕΣΤΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΙΧΝΑΝ ΝΕΡΟ .Η ΜΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑΠΤΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

ΑΦΟΥ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΟΥΤΑΝ ΚΑΙ ΚΡΥΩΝΕ (ΕΣΒΗΝΕ)ΑΝΟΙΓΑΝ ΕΝΑΝ ΛΑΚΚΟ (ΑΣΒΕΣΤΟΛΑΚΚΟ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΙΧΝΑΝ ΜΕΣΑ.

ΤΟΤΕ ΠΙΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου