ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

1, ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑ


ΕΣΜΕΝ ΓΑΡ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΩΣ Η ΤΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΙ.
ΠΛΗΘΩΝ Ο ΓΕΜΙΣΤΟΣ

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.
ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ
ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΩΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕ ΣΥΝΑΜΑ ΤΙΣ 2 ΑΥΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΦΑΝΑΤΙΖΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ,ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΡΗΤΕΣ ΟΛΟΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ
ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ.
ΣΥΝΑΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΑΘΕΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ .
Ο ΝΑΔΗΣ,Ο ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΣ,ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ,ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΠΑΙΑΝΕΣ,ΜΥΡΙΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΟΛΑΛΙΑ,ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ,Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ( ΠΥΡΙΧΧΙΟΣ),ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΖΙΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΙΚΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΗ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗ ΤΑΣ ΤΗΣ.
Ο ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ ΟΛΩΝ ΗΤΑΝ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου