ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΩΝΤΟΣ

.

ΧΑΝΙΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΕΤΟΥΣ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΟΥ Η ΛΥΣΣΟΓΙΩΡΓΗ
ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΚ ΚΟΥΣΤΟΓΕΡΑΚΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΦΡΟΝΗΜΑ,ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ,ΑΚΛΟΝΙΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ
ΓΕΡΟΝΤΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΑΝΑΠΟΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ.
ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΛΕΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟ ΠΟΤΗΡΙ. ΟΙΚΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΟΡΘΙΟ ΕΣΤΕΜΜΕΝΟ.
ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΠΠΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΙ ΕΙΧΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΠΙ ΞΥΡΟΥ ΑΚΜΗΣ. ΠΡΟΔΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΝΕΤΟΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΑΝ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.ΚΙ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΓΙΟΥΣ ,ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ.Ο ΔΕΥΤΕΡΟΤΟΚΟΣ ΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΙΤΟΝΑ ΡΙΖΑΡΧΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΑΝΙΑΚΟΥ.
Ο ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΣ ΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ,ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ ΕΤΩΝ ΑΝΥΜΦΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΝ ΠΕΛΩΡΙΟ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΜΕ Τ ΟΝΟΜΑ ΖΑΓΑΡ.
ΛΕΒΕΝΤΟΚΟΡΜΟΣ ΕΥΘΥΒΟΛΟΣ ΤΟΞΟΤΗΣ ΣΤΙΧΟΠΛΟΚΟΣ.
ΨΗΛΟΦΟΥΝΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑΣΕΜΙ ΡΟΔΟ ΑΠ ΤΑ ΧΑΝΙΑ
Η ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΜΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ.
ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΚΥΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΟΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΙΖΑΡΧΕΣ ΑΠ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΒΑΛΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ Ν ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ.
ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΣΣΩΜΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΓΡΑΦΕ.
ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΛΑΣΤΟΙ , ΟΙ ΣΚΟΡΔΙΛΗΔΕΣ, ΟΙ ΠΑΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ, ΟΙ ΖΑΠΠΗΔΕΣ, ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΡΟΙ, ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ, ΟΙ ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΓΟΙ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΦΡΑΓΚΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΥΔΟΚΙΑ ΣΚΟΡΔΙΛΗ ΗΤΑΝ Ο ΣΕΡ ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟΣ ΝΤΑ ΜΟΛΙΝ.
ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΟΧΤΑΧΡΟΝΗ ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ, ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ,ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΑΦΗ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΦΙΑ.
ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΝΑ ΜΥΛΟ ( MOLIN ). ΟΙΚΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΕΠΙΓΓΡΑΦΗ
CIRCUMAGO, NON FUECTO, ΓΥΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΩ
ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ
OMNIAMUNDI FUMUS ET UMBRA. ΟΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΜΥΑΛΩΜΕΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΑΡΧΟΝΤΑ ΝΤΑ ΜΟΛΙΝ????????
ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΩΝ ΑΡΧΟΝΤΟΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ( ΡΕΤΟΥΡΗΣ ) ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΤΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΕΙΧΕ ΧΤΙΣΜΕΝΑ 2 ΦΡΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΦΙΔΟΣΥΡΜΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΚΛΑ.
ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ .ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕ ΤΕΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ, ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ .Ο ΠΕΤΡΟΣ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ. ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ.
ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ . ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ . ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΥΓΙΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΚΙΑΝΟ ΣΤΟΝ ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΝΕΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟ.
ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΣΧΥΡΩΝ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟ ΝΙΚΟΛΑ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑΣ
ΟΡΙΣΤΙΚΕ Ο ΑΡΡΕΒΩΝ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
( 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1570 ). ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ Ο ΓΑΜΟΣ.. ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΤΑ ΜΟΛΙΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΑΝΕΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΧΟΘYΓΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΚΙΑΝΟ.
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΑΜΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΜΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ Ο ΠΕΛΩΡΙΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΖΑΓΑΡ. ΟΙ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ GABUTIO DA COLOLTO.
350 ΕΝΟΠΛΟΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 100 ΓΥΝΑΙΚΕΣ .ΥΨΩΣΑΝ ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΚΙΑΝΟ.Ο ΓΑΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ο ΔΟΛΙΟΣ ΕΝΕΤΟΣ ΕΡΙΞΕ ΥΠΝΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑΣ ΤΟΥ ΓΑΜΗΛΙΟΥ ΓΛΕΝΤΙΟΥ.ΔΟΘΗΚΕ ΣΥΝΙΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΣΕΒΑΛΕ Ο ΕΝΕΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ( ΠΕΡΙΠΟΥ 200 )ΑΛΥΣΟΔΕΘΗΚΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΟΙ ΕΝΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΚΟΥΣΤΟΓΕΡΑΚΟ ΑΛΛΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΖΑΛΙΣΤΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ.
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΥΡΙΔΑΤΟΑΠΟΘΗΚΗΣ.
Ο ΓΕΡΟ ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΟΣ ΕΠΙΚΥΡΙΧΤΗΚΕ ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΝΧΟΝΗ..ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΑΝ Σ ΕΝΑΝ ΠΡΙΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΓΙΟ. ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΕΤΑΦΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ.
ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ
ΚΕΡΑΜΙΑ ΑΛΙΚΑΜΠΟΣ ΜΕΣΚΛΑ ΛΑΚΚΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΟΝΤΟΙ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ
Η ΣΟΦΙΑ ΘΑΦΤΗΚΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΗΝ ΣΠΛΑΝΤΖΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ. ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΟΥ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ
ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΙΚΑΜΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΥΜΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΓΟΥΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΑΛΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΟΤΑΤΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟ ΝΤΑ ΜΟΛΙΝ ΑΠΟΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΥ ΤΡΥΓΙΡΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΣ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙ ΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΧΟΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΟΦΙΑ. Ο ΠΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΚΙΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ

8 σχόλια:

 1. Ψάχνω στοιχεία για την Βυζαντινή οικογένεια των Κόντες (ή Κόντηδες, ή Κόντους) του Αλικάμπου Αποκορώνου, οι οποίοι συμμετείχαν στην επανάσταση του Λυσσογιώργη και οι οποίοι ξεκληρίστηκαν από τον Αλίκαμπο το 1528μ.Χ. (αργότερα επέστρεψαν κάποιοι από αυτούς αλλά με άλλα αλλαγμένα επίθετα στον Αλίκαμπο). Η περίοδος που με ενδιαφέρει θεωρητικά είναι από το 1528 ώς το 1800 περίπου και πιθανολογώ ότι έχει σχέση με τα 9 χωριά. Μήπως γνωρίζετε αν υπήρξε τοποθεσία ή οικογένειες στην Βάθη/Κουνένι Κισσάμου (ή γενικά στα 9 χωριά) οι οποίες σχετιζόταν ή καταγόταν από την οικογένεια των Κόντηδων?? Συγκεκριμένα πριν 30 χρόνια είχα ακούσει ότι υπήρχε παλαιός εγκαταλελλειμένος μικρός οικισμός (ή τοπωνύμιο) που ονομαζόταν "των Κόντεσων" (ή Κόντεζων, ή Κόντηδων...) και κάτι σχετικό με μία στέρνα... Δυστυχώς ήμουν μικρός και δεν συγκράτησα τα λεγόμενα του παππούλη που μου είχε πεί την πληροφορία ο οποίος δεν ζει πιά. Δεν γνωρίζω άλλες λεπτομέρειες... Μήπως γνωρίζετε κάτι επι αυτού?? Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων. ~~Δημήτρης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τους κοντους εξορισε ο κορνελιο στην κυπρο αλλα μετα απο χρονια ξαναγυρισαν.http://hatzikos.blogspot.gr/2009/09/blog-post_8718.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχαριστώ για την παραπομπή και την βοήθεια, την ιστορία αυτή με την εξορία στην Κύπρο και στα Κύθηρα όμως την γνωρίζω.. Η ερώτησή μου είναι μήπως γνωρίζετε, αν κάποιοι απο τους Κόντους (αμέσως μετά την σφαγή και την εκδίωξή τους από τον Αλίκαμπο) εγκαταστάθηκαν κοντά στο χωριό Βάθη(Κουνένι) ή γενικά στα 9 χωριά Κισσάμου... ευχαριστώ πολύ ~~ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ενα παρακλάδι επερασε Πελοπόννησο και απο κει στερεα ελλαδα Κέρκυρα Τζουμέρκα και δωδωνη καποια επροσθεσαν ενα Γ και γραφομαστε Γκοντοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ενα παρακλάδι επερασε Πελοπόννησο και απο κει στερεα ελλαδα Κέρκυρα Τζουμέρκα και δωδωνη καποια επροσθεσαν ενα Γ και γραφομαστε Γκοντοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανάμεσα στα μεσκλα και στους λάκκους υπηρχε ενας καταστραμενος οικισμός που ζουσαν μονο κοντοι καταστράφηκε επι ενετων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή