ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.
Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010
ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ
Για το φύλλο
1 φλυτζάνια αλεύρι
νερό όσο πάρει
αλάτι
Για τη γέμιση
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσακι σπανάκι
5,6 φύλλα φρέσκου σκόρδου
2 σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζ καφέ λάδι
αλάτι
1 πρέζα αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Πλένετε,σκουπίζετε και σε μία λεκάνη κόβετε τα λαχανικά.Ρίχνετε 1 ποτηράκι κρασιού λάδι και τα τρίβετε με το χέρι.Απο πάνω ραντίζετε λίγο αλεύρι.
Σ ενα μπόλ αναμιγνύετε το αλεύρι με το νερό ουτως ώστε να πάρετε μία ζύμη μαλακή.
Ανοίγετε για κάθε πίτα 2 φύλλα στρογγυλά ιδίας διαμέτρου και όσο ποιό λεπτά μπορείτε.
Βάζετε το ένα φύλλο κάτω και απο πάνω στρώνετε ενα λεπτό στρώμα γέμισης. Απο πάνω τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο. Με μία ροδέλλα κόβετε τριγύρω τη πιτα και πιέζετε ουτως ’ωστε να κολλήσουν τα δύο φύλλα τριγύρω.Συνεχίζετε με όσες πίτες θέλετε.
Σ ενα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι.Το αφήνετε να ζεσταθεί και τοποθετείτε τη πίτα.Την ανακινείτε και την ελέγχετε γιατί πρέπει να γλυστράει πάνω στο τηγάνι.Οταν ροδίσει απο τη μία πλευρά τη γυρίζετε απο την άλλη.Συνεχιζετε μέχρι να τελειώσουν οι πίτες
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ωραία η συνταγή σου.Έχω λίγο μααθάκι στην κατάψυξη.Θα γίνει καλή λες ή να την αφήσω για την Άνοιξη με τα φρέσκα;
ΑπάντησηΔιαγραφήAΚΟΜΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΡΑΘΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΙΓΟΣΤΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΛΗ ΘΑ ΚΑΜΕΙΣ . ΣΤΟ ΧΡΩΜΜΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝΕ ΖΕΜΑΤΙΣΕΣ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΘΑ ΝΕ ΠΙΟ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΣ.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ