ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΕΙΑ


17 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο πολιτιστικός σύλλογος Δελιανών διοργανώνει κάθε χρόνο τα Μπαλαντίνεια η ονομασία των εκδηλώσεων προέρχεται από το όνομα του Αρχηγού της Ιππικής Φάλλαγγας Κισσάμου Εμμανουήλ Στυλ. Μπαλαντίνου . Διετέλεσε Βουλευτής στην Κρητική Βουλή και υπήρξε μαζί με άλλους Κρητικούς, ελευθερωτής του Μετσόβου Ηπείρου . Γι αυτό το λόγο και ο πολιτιστικός σύλλογος έχει συνδυάσει το 2ήμερο των εκδηλώσεων που έχουν το όνομα του, με την φιλοξενία στο χωριό και επίδειξη Γιοργαλίδικων αλόγων από όλη την Κρήτη . Το πρόγραμμα έχει άφιξη αλόγων , περίπατος αλόγων εντός του χωριού ,επιμνημόσυνη Δέηση πεσόντων ,Κρητική βραδιά με τα παραδοσιακά φαγητά και την Κρητική Μουσική παρακινούν τους καλεσμένους τους να διασκεδάσουν και να χορέψουν μέχρι το πρωί.
Τη δεύτερη μέρα εκκίνηση των αλόγων από Δελιανά για τη διάβαση του πανέμορφου φαραγγιού Δελιανών προς Μεσαύλια . Επιστροφή και παρουσίαση αλόγων στα Δελιανά και απονομή αναμνηστικών από το Σύλλογο Δελιανών.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου