ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1866( ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ)

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΤΟ 1866.

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1866 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΝΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΙΧΑΝ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΙΩΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΥΤΩΝ.ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΣΣΑΜΟΣΕΛΙΝΙΩΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΠΩΘΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΟΥΡΝΑΔΩ ΟΠΟΥ ΚΑΤΕΚΑΥΣΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ.ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΣΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΜΕΣΟΓΕΙΑ(ΠΟΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑ) ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝ.ΣΚΑΛΙΔΗ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ.ΚΑΤΕΦΤΑΣΑΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΛΟΥΣΑΚΙΑΝΟΙ ΜΕ 400 ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.Η ΟΡΜΗ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΧΑΛΙΛ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΜΕΧΜΕΤ ΑΓΑ ΦΟΥΣΚΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΕΝΑ ΕΒΑΙΝΕ ΕΜΠΡΟΣ.Η ΜΑΧΗ ΟΜΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΑΟΥΛΗ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΚΟΥΦΑΚΗΣ Ο ΣΑΜΨΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΙΝΟ ΚΑΘΩΣ ΔΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ Ο Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΣΣΑΜΙΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΣΕΛΙΝΙΩΤΕΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΜΠΑΛΕΣ ΤΩΝ ΚΙΣΣΑΜΙΤΩΝ Ο ΣΕΛΗΜ ΑΓΑΣ ΦΟΥΣΚΗΣ ΕΙΠΕ (ΜΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑ ΖΕΣΤΟΤΕΡΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ).

Ο ΒΥΖΑΝΤΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΣΣΑΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΙΩΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ 4 ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ.ΕΓΡΑΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΝΕΝΩΘΕΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ. Ο ΖΥΜΒΡΑΚΑΚΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ,ΕΓΡΑΨΕ ΔΕ ΣΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥ ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ.

ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ.ΣΕΛΙΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ Κ.ΚΡΙΑΡΗ , Ο ΒΥΖΑΝΤΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ, ΚΥΔΩΝΙΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ,ΡΕΘΥΜΝΙΟΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟ,ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 70 ΓΑΡΙΒΑΛΔΙΝΟΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΛΟΧΙΑ ΠΟΥΑΝΣΩ ΚΑΤΕΥΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ.

ΟΙ ΚΙΣΣΑΜΙΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ Γ.ΚΑΜΠΟΥΡΗ,Α.ΣΚΑΛΙΔΗ,ΓΙΑΝΝΟΥΔΟΒΑΡΔΑΚΗ,Ι.ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ,Κ. ΦΡΟΥΔΑΚΗ ΚΑΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΑΝΤΩΝΗ,ΓΕΩΡΓΙΛΑ,ΜΠΑΛΑΜΠΟ, ΡΗΜΑΝΤΩΝΗ ΣΥΝΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΩΘΗ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΣΕΛΙΝΙΩΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΔΩΝΙΑΤΕΣ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΜΑΡΑ.ΤΟ ΥΨΩΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΒΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΙΣΣΑΜΙΤΕΣ.

Ο ΒΥΖΑΝΤΙΟΣ ΘΑ ΕΣΤΗΝΕ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΙΣΣΑΜΙΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΥΛΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΜΩΛΟΣ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΥΠΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ ΣΦΑΛΜΑ.ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ.ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΑΝ ΤΟΣΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ Η ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ.2.500 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΙΩΘΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

ΑΡΧΙΚΑ ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΩΝ.

ΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΥΣΤΟΧΙΕ ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΩΛΟ ΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΑΝΟΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ Κ.ΓΕΩΡΓΙΛΑ , ΛΟΥΣΑΚΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΝΟΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΒΑΡΔΑΝΤΩΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΦΟΔΟ ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ. Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙΟΙ ΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΑΠΩΛΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΟΞΗ ΑΥΤΗ ΜΑΧΗ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 40 ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΟΥ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΥ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΙΩΤΗ ΚΡΙΑΡΗ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΙΕΡΕΙΣ,Ο ΠΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΣΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΙΛΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΙΝΑΚΗΣ ΕΞ ΚΑΜΠΑΝΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΕΚ ΧΑΝΙΩΝ Μ.ΜΑΥΡΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΣΣΑΜΙΤΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Κ.ΦΡΟΥΔΑΚΗΣ Ο ΕΠΙΖΩΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΟΣ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΠΗΛΙΑ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΣΑΜΨΑΚΗΣ ΚΑΙ Ι,ΠΑΝΤΕΛΑΚΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΙΝΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΥΔΩΝΙΑΤΕΣ.

Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΛΕΞΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΠΡΟΔΙΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΑΛΟ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΛΑΚΚΩΝ(ΣΑΒΟΥΡΕ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ) ΔΙΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΦΟΥ 2.500 ΕΛΗΝΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΚΟΥΣ ΟΠΟΥ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΗ. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1866 ΔΕΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου