ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΠΕΡΙΔΗΣ (ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ)

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1810 ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΡΟΓΔΙΑ ΤΩΝ ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΩΝ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΚΑΛΙΔΗ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΦΡΟΥΔΑΚΗ. ΤΟ 1841 ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΤΟ 1852 .ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ,ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΙΣΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΤΑ ΕΤΗ 1852-1866.
ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΧΛΟΣ ,ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ.ΔΙΔΑΣΚΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
ΗΤAN Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1866, ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΩΝ ΚΙΣΣΑΜΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΩΝ ΕΠAΝΑΣΤΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ 1866 ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 56 ΕΤΩΝ.
ΤΟ 1878 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ Κ.ΚΡΙΑΡΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΚΟΡΔΙΛΗ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1896-1898. ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 1904,ΕΤΑΦΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΟΝΗ ΓΩΝΙΑΣ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΟΘΗ Ο ΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ,ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠAΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 1866 ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΔΡΑΣΕΩΣ.

ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ Π.ΠΕΡΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1866.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου