ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΦΡΟΥΔΑΚΗΣ


ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΤΟ ΕΤΟΣ 1800.ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΛΜΗΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΑΚΩΝΙΑΝΟΥ.ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΔΑΡΑΤΣΟΥ,ΚΑΝΤΑΝΟΥ,ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ ,ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ (1827)ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΙΣΣΑΜΙΤΕΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ,ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ.

ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΙΣΣΑΜΙΤΕΣ ΚΑΘΕΚΛΑ,ΓΕΩΡΓΙΛΑ,ΔΡΑΚΩΝΙΑΝΟ,Ν.ΦΑΝΔΡΙΔΗ.ΕΓΙΝΕ ΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΗ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΩΝΙΑΝΟ,ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟ,ΕΜΜ.ΔΕΙΚΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΦΕ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΦΟΝΕΥΘΕΙ Ο ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠAΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛ.ΣΤΡΑΤΟΥ,ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΙΚΑ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝΑ ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ ΔΙΑΜΕΝΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ.

ΠΑΡΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΙΑ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1866 ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑ.ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΡΥΣΣΩΝ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΤΟ 1866 ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ,ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ,ΜΕΤΑΘΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.

ΕΤΑΦΗ ΣΤΗΝ ΡΟΤΟΝΤΑ ΚΑΛΑΘΕΝΩΝ ΤΟ 1866.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου