ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

1.ΛΥΚΟΒΑΡΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ..(ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ) ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ.ΔΕΞΙΑ



Η ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΔΑΙΝΑ.ΒΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΣΟΝΤΩΝ.ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΩΝΗΜΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗΣ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 19 ου ΑΙΩΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ( ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΕΣ ) ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΔΑΙΝΑ.ΕΙΧΕ ΔΕ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΝΑ ΚΑΛΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΩΝΗΜΟ ΤΟΥΣ.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ( ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕ ΧΩΡΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ ΜΠΟΝΑΤΟΙ)
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1895-98.ΠΑΡΟΜΟΙΩΔΗΣ ΕΙΧΕ ΜΗΝΕΙ Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΧΑΤΖΗ ΜΠΑΚΑΛΑΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΜΑΧΗ.ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΔΡΑΣΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

6 σχόλια:

  1. ΟΙ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΑ, ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΡΙ ΣΦΑΚΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΣΟΝΤΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΥΓΑΜΕ ΑΥΤΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗΣ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΡΙ ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΑΙ Η ΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΥΚΑΚΗΔΩΝ. Ο ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Χατζίκο,
    δέν σᾶς ξέρω ὅπως δέν ξέρω και τόν κ. ᾽Αναστασάκη πού ἐπικαλεῖσθε. Διαβάζοντας τήν ἀνωτέρω προχειρογραφία σήμερα (28\11\2021) ἐντελῶς τυχαία, γιά τήν οἰκογένειά μου (Κουκουλᾶδες τῆς Κισσάμου ) διαπιστώνω γιά ἄλλη μιά φορά ὄτι πολλοί αὐθόρμητοι ᾽᾽συγγραφεῖς᾽᾽ στην Κρήτη ἀγνοοῦν τήν ἴσαλο γραμμή μεταξύ Λαογραφίας και Ἱστορίας μπερδεύοντας ἔτσι την ἀφήγηση γεγονότων μέ την παραποίηση γεγονότων . Ὅ,τι ἀναφέρει τό κείμενο πού παραμένει ἀναρτημένο ἐδῶ ἄπό το 2009 εἶναι πλίνθοι και κέραμοι ἀτάκτως ἐρριμμένοι,προφανῶς ἐν ἀγνοίᾳ σας ἀλλά καί ἐν τῇ ἀφελείᾳ σας νά ἀγνοεῖτε -ἀπ´ὄ,τι φαίνεται- μέσα ἀπό ποιά ἔρευνα καί μέ ποιές προσεκτικές προσεπικλήσεις γράφεται ἀκόμα κι ἕνα σύντομο βιογραφικό οἰκογένειας τρίτων προσώπων, ἀκόμα καί σ´ἔνα blog.
    Πρός ἀποκατάσταση τῶν περπεριθρολογιῶν πού περιγράφει τό κείμενό σας παραθέτω τήν ἀνάρτηση τῆς κ. Δημητριάδου και παρακαλῶ προσέξτε τά ντοκουμέντα πού ἐπικαλεῖται γιά ν´ ἀποδεικνύει τά ὅσα ὑποστηρίζει.

    (Υ.Γ: Ἐπειδή ἡ σελίδα φιλοδοξεῖ ἀπό τό 2009 -ὅπως διαβάζω- νά ἀναδείξῃ και ἱστορικές ἀξίες)

    Κουκοιυλᾶ ᾽Αργυρῶ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἡ ἀνάρτησις τῆ κ. Δημητριάδου : https://www.nostimonimar-online.com/2021/10/1863-1939.html?fbclid=IwAR17iuck8QqyrMhMqqYL6G-iBb5p_lfqvX6pefFJv5g1XbyB-jzmuip3sxQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή