ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΙ ( ΚΑΛΗΣΠΕΡΗΔΕΣ ).1825 .ΚΥΡΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ


ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΙ (ΚΑΛΗΣΠΕΡΗΔΕΣ)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΙΤΗ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟ ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΥΡΑΚΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΙΔΕΑ ΤΟ ΕΑΥΛΩΤΟΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΥΡΙΕΥΘΕΙ Η ΝΗΣΟΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ.Η ΝΗΣΟΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΝΟΝ ΠΑΛΑΙ ΔΕ ΚΙΜΑΡΟΣ.ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ 137 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΠ ΑΥΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΣΤΡΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΤΙΣΑΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΕΝΕΤΟΙ.

Ο ΚΙΣΣΑΜΙΤΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΠΑΥΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ ΔΙΑ ΑΙΦΝΗΔΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ.

Ο ΧΑΣΑΝ ΠΑΣΑΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΔΕΝ Θ ΑΡΓΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΥ.

ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΣΘΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΤΟΜΠΑΖΗΣ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΟΥΝ.ΑΜΕΣΩΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ.ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΤΟΜΠΑΖΗΣ ΜΑΖΕΨΕ 500 ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΔΗΜ.ΔΡΑΜΑΛΗ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ.

ΜΕ ΛΕΜΒΟΥΣ ΔΙΕΒΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΕΛΗΝΟΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 11 - 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1823.Ο ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ.

ΤΟ ΑΠΟΒΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΑΚΗ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΡΑΦΑΗΛ ΣΩΣΑΝΗ ΕΞ ΥΔΡΑΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΜΠΟΥΖΟΜΑΡΚΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ. ΜΕΤ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΜΕ 150 ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΝΑΒΑΝΤΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ.ΕΦΟΝΕΥΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΗΝ ΔΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΕΙΟ.ΑΠΟ ΑΠΡΟΝΟΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΙΤΙΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑΝ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙ ΠΟΥ 100 ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΩΣ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΗ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

Ο ΜΠΟΥΖΟΜΑΡΚΟΣ ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΣΩΣΑΝΗ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ.

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ Ο ΜΠΟΥΖΟΜΑΡΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΦΑΗΛ ΣΩΣΑΝΗΣ ΕΝΩ ΕΠΛΗΓΩΘΗΣΑΝ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΩΣΑΝΗΣ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΘΑΡΙΣΑΝ ,ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΕΙΟΥ.ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΨΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ .

ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΑΒΑΝΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟΝ ΕΦΟΝΕΥΘΙΣΑΝ 83 ΑΝΔΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕ ΑΥΤΩΝ Ο Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ , ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΚΩΤΣΟΙ Η ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΛΙΤΑΚΙΑ(ΟΙΤΙΝΕΣ ΠΟΛΑΚΙΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΠΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΜΥΤΙΛΙΝΑΙΟΥ).

ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΣΤΗ ΤΟΜΠΑΖΗ

ΝΕΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΦΘΑΣΕΝ ΜΕΤ ΟΛΙΓΩΝ ΕΞ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΧΟΥΣΕΙΝ ΒΕΗ ΟΣΤΙΣ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΘΑΝΟΝΤΑ ΧΑΣΑΝ ΠΑΣΑ.

ΑΦΟΥ Ο ΧΟΥΣΕΙΝ ΜΕΤ ΑΠΟΛΑΣ ΜΑΧΑΣ ΗΝΑΓΚΑΣΕ ΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΩΣΙΝ ΕΣΤΡΑΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΔΥΤΙΚΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΦΑΖΩΝ,ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΩΝ.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΚΡΗΤΩΝ ΕΦΥΓΟΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΡΗ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΙΠΠΕΩΝ ΤΟΥ ΧΟΥΣΕΙΝ,ΧΙΛΑΔΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΦΥΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΠΟΥ ΕΖΗΤΟΥΝ ΠΛΟΙΑ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ.

ΠΟΛΛΑΙ ΧΙΛΑΔΕΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΞΕΠΑΤΡΙΣΘΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΥΓΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΧΙΛΑΔΕΣ ΕΠΩΛΗΘΙΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕΤΑΒΗΣΑΝ ΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΝ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.

ΜΕΘ ΟΛΑΣ ΟΜΩΣ ΤΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΑΥΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΕΡΟΣ ΤΟΥ 1825 ΟΙ ΕΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΚΡΗΤΕΣ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΤΑΒΩΣΙΝ ΕΙΣ ΚΡΗΤΗΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΕΝΤΑ ΑΓΩΝΑ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ Ο ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑΝ ΤΗΣ ΑΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΥΨΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ.ΕΙΣ ΒΑΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΕ ΔΕΝ ΕΠΑΥΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ Η ΝΗΣΟΣ ΑΥΤΗ.

ΕΙΣ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΝΕ ΑΛΛΟΣ ΚΡΗΣ ΕΚ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΕΤΑΣ ΟΣΤΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΩΝ,ΕΚΑΝΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΣ.

ΕΙΣ ΤΟΥΤΟΝ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕΝ Ο ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΛΑΒΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ.

ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΝ ΜΑΥΡΑΚΗΝ ΙΝΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑΝ.

ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΤΟ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΡΕΤΑ ΗΝΑΓΚΑΣΘΗ ΥΠΟ ΤΡΥΚΙΜΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΕΥΡΕΘΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΣ ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΩ ΠΟΛΕΜΟΥ. Ο ΑΡΕΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΝ.

ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΟΠΩΣ ΗΤΟ Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΕΔΙΨΑ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΕΤΑΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΧΡΗΣΙΜΕΥΕ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ. ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΝ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΥ Ο ΑΡΕΤΑΣ ΠΡΟΣΗΓΓΙΣΕΝ ΕΠΑΝΕΛΕΜΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΝ ΚΟΜΙΖΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙ ΑΥΤΟΝ.

Ο ΔΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΠΩΛΕΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΕΣΚΟΠΕΥΕΝ ΤΗΝ ΕΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩΝ ΕΙΣ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΕΞΕΘΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΚΗΝ ΤΑ ΚΑΘΕΚΑΣΤΑ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΝ Ο ΑΡΕΤΑΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΝ¨..

- ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΕΗ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΣΗ ΜΟΝΑΞΙΑ¨?ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 15-20 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΑΝΥΠΟΠΤΩΣ ΑΠΗΝΤΗΣΕΝ

- ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΗ ΣΥΝΤΡΟ ΦΙΑ.Η ΦΡΟΥΡΑ ΟΛΗ ΕΙΝΑΙ 50 ΝΟΜΑΤΟΙ ΚΙ ΑΛΛΑΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΥΝΤΕ ΠΟΥΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΟΥΝ.ΒΓΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΝΩ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΠΛΟΙΚΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΚΗ .ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΤΟΝ Β.ΧΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΙΘΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΣ ΚΡΗΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.ΟΡΚΙΣΤΙΚΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ Ο ΔΕ ΚΩΛΕΤΗΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΒΑΣΗ.ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΝΑΡΧΙΔΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ.

ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 12000 ΓΡΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ.

ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ.ΑΦΟΥ ΜΑΖΕΥΤΙΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 700 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΑΡΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ.ΑΠΕΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΛΟΙΑΡΕΙΑ.Ο ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ((ΣΚΥΛΛΑ)) ΚΑΙ ΑΝΕΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ.ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΑΝ 150 ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΝΑΥΛΩΣΑΝ ΔΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ ΤΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΩΤΗ ΤΡΙΠΟΥΤΣΟΥ.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ 15-20 ΣΦΑΚΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΟΥ ΒΡΑΤΣΟΛΗ.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΚΙΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΒΟΡΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΛΙΣΚΟΣ ΔΙΕΣΚΟΡΠΗΘΕΙ.ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΑΠΑΓΚΙΟ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΠΟΝΤΙΚΟ.ΤΡΙΑ ΠΛΟΙΑΡΕΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΥΤΣΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΡΟΓΙΩΡΓΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΜΠΟΥΣΑ.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ ΕΠΛΕΥΣΕ ΠΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΤΟΥ ΚΙΜΑΡΟΥ ΟΡΜΟΥ ΑΓΙΟ ΣΩΖΟΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΚΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ. 15 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΥΓΑΝΙ ΟΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΧΩΡΙΚΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ.Ο ΧΩΡΙΚΟΣ ΧΑΡΗΚΕ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΚΡΗΤΕΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΜΑΥΡΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΦΟΡΕΣΕΙ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑ.

ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΣΑΝ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΕΙΟ ( Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΓΥΝΑΙΚΑΔΕΡΦΟΙ ΤΟΥ),ΕΝΩ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΕΞΗΛΘΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΥΓΑΝΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ. ΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΕΝΤΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ.

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΕΙ

- ΧΤΕΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΣΤΟ ΤΥΓΑΝΙ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ.ΜΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΥΓΑΝΙ ΜΕ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΩ ΣΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑ..

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΙΩΤΗ ΚΟΥΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΥΓΑΝΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΥΠΟΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΝΑ ΓΥΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΝΟΝΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΩΣ ΑΓΑΔΕΣ.ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΤΙΣΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΧΩΡΙΑΣΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΓΑΝΙ.

Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΜΗΣ, ΜΑΥΡΑΚΗΣ,ΠΑΧΥΝΑΚΗΣ,ΠΩΛΙΟΣ ΚΡΙΑΡΑΚΗΣ,ΓΕΜΕΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ.

Ο ΠΑΧΥΝΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΖΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕ ΜΕΡΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.

ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΡΗ

- -ΜΕΡΧΑΜΠΑ

- ΩΣ ΓΚΕΛΝΤΙ (ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΑΓΑΔΕΣ) ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΜΠΕΝΤΡΗΣ.

- ΠΟΥΝΕ Ο ΜΠΕΗΣ?

- ΣΤΗ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ

- ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΝΟΜΑΤΟΥΣ?

- ΜΕ ΤΣΙ ΔΥΟ ΚΟΥΝΙΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟ.

- Κ ΗΝΤΑ ΚΑΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ?

- ΔΕΝ ΚΑΤΕΩ ΑΓΑΔΕΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΠΕΗ ΑΚΟΥΣΑ Κ ΕΛΕΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΜΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΩΡΙΑ ΠΟΥΡΧΟΝΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝΕ.

- ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΜΑΣ Ο ΜΠΕΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΑΡΧΙΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟΥ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΩΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΩΣ ΕΡΧΟΥΝΤΕ ΤΑ ΚΑΙΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΣΚΟΠΟ.ΗΝΤΑ ΣΗΜΑΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑΡΘΕΙ ΒΑΡΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΑΡΕΙ?

- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΔΥΟ ΜΠΑΛΩΤΕΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΕΝΤΡΗΣ ΚΑΘΩΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΕ ΜΙΑ ΛΕΜΒΟΣ ΝΑ ΕΞΕΡΧΕΤΕ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ.

Σ ΑΥΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ 4 ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

ΓΥΡΙΣΕ Ο ΚΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΣΕ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΡΗ.

-ΕΣΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 3 ΚΑΙ ΕΔΑ ΘΩΡΟΥΜΕ 5 ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΑ

- ΘΑ ΠΗΓΑΝΕ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΚΡΙΘΑΡΙ.

ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ.

ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΛΕΜΒΟΣ ΣΤΟ ΤΥΓΑΝΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 4 ΝΟΜΑΤΟΙ.

ΓΥΡΙΣΕ Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΕΝΟΣ

- ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΜΩΡΕ ΡΩΜΙΑΚΙΑ? ΓΙΑ ΣΑΛΑΒΑΝΤΙΣΕΤΕ.

- ΜΠΙΣΙΜΙΛ ΛΑΧΗ ΡΑΧΜΑΝ ΡΑΧΗ ΕΙΠΕ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΧΗ Ο ΠΑΧΥΝΑΚΗΣ.

ΑΜΕΣΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ ΑΦΟΠΛΙΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ Ο ΚΡΙΑΡΑΚΗΣ.

- Ο ΚΟΥΛΕΣ( ΦΡΟΥΡΙΟ) ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΡΩΜΙΑΚΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΟΥΝ Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΑ ΤΟΝΕ ΓΡΑΦΤΟ.ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Κ Ι ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΜΕΤΕ ΝΤΗΝΕ.

Η ΟΜΑΔΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΦΡΟΥΡΕΙΟ ΑΔΕΙΟ ,ΤΟ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ .

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ Η ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ ΒΡΑΤΣΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΚΟ. ΑΚΟΥΣΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΕΙΔΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ.

Η ( ΣΚΥΛΛΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΛΟΙΑΡΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ.

ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΕ ΣΥΣΚΕΨΗ Ο ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ Ν ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΟΥΝ 300 ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΟΔΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ.

ΟΡΙΣΑΝ ΔΕ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΝΗΣΟ.

Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΤΟΥ Δ.ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗ,ΔΑΜΙΝΟΥ ΚΑΙ ΡΟΥΣΤΙΚΙΑΝΟΥ ΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΦΥΛΑΣΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ (ΦΙΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ) ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 27 ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΑ 2 ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 20 ΠΥΡΓΑΙΡΕΣ.

Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΛΟΙΑΡΧΟ Γ.ΣΑΧΙΝΗ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ.Ο ΔΕ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΟΥΝ ΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ.

ΟΙ ΕΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΕΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΧΑΜΙΛΤΟΝ.

ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΥΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.ΕΝΤΟΣ ΛΙΓΟΥ ΚΑΙΡΟΥ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΤΙΦΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΑΙΦΝΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΔΡΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΑΥΤΟΥΣ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΔΕ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗΔΕΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΜΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΙ.ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ.

ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΣΠΗΤΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΕΙΑΛΟ.

ΕΧΤΙΣΑΝ ΔΕ ΚΑΙ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΝΕΓΥΡΑΝ ΚΕΝΟΤΑΦΕΙΟ ΘΑΒΟΝΤΑΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΔΟΥ.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΣΥΣΩΡΕΥΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΗΤΙΑ.Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΤΡΟΦΗ ΗΤΑΝ ΤΑ ΞΥΛΟΚΕΡΑΤΑ.

ΕΝΑΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΕΡΟΣ ΤΟΥ 1828 ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ .ΑΠΟΠΛΕΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΕΛΗΣΤΕΨΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΑΣΜΟ. ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΥΣ .

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΑ ΕΚΔΗΚΙΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΕΔΙΝΑΝ ΑΣΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟΝ ΠΛΟΙΑΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΙΟΥ ΓΙΟΥΛΙΟΥ,ΠΑΡΑΛΑΒΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ

ΑΠΕΠΛΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΚΙΜΩΛΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΟΥΡΣΕΨΑΝ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΜΕ ΛΑΦΥΡΑ.

ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ.ΕΤΣΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΗ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ.

Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΙΡΑΤΙΕΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΙΧΕ ΓΕΝΙΚΕΥΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ Ο ΚΟΧΡΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΟΣ ( ΕΛΛΑΔΟΣ) ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΑΘΡΩΠΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΩΜΕΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ.

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΜΥΘΩΔΟΥΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΒΡΑΧΟΥ.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΧΕΙΡΟΚΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΧΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΣΩΡΟΥΣ.

ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕ ΞΥΛΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΩΣ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΝΕΛΛΑΣ.

ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1828 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 2 ΜΟΙΡΕΣ ΑΠΟ 10 ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥΣ ΣΤΑΙΗΝΣ ΚΑΙ ΡΟΒΕΡΣΟΝ.ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο Α.ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ 8 ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΛΟΤΡΥΩΣΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 8 ΠΡΟΣΩΠΑ.ΟΙ ΕΞΗΣ ΜΑΡΤΙΝΙΑΝΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΠΗΣ,ΠΑΠΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ,ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ,ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ Ο ΕΠΙΛΕΓΩΜΕΝΟΣ ΣΠΑΝΟΣ.

ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΤΟ ΦΡΟΥΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΟΙ ΓΡΑΜΠΟΥΣΙΑΝΟΙ ΠΡΟΘΥΜΩΣ ΕΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ.

ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΕΚΕΙΝΗ 10 ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΡΟΣ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΤΟΜΠΑΖΗ (ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ) .ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΟΜΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑΤΟΑΠΟΘΗΚΗ .ΑΥΤΟ ΑΝΑΤΥΝΑΧΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 10 ΑΝΤΡΕΣ.

ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΕΔΟΘΗ Η ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΠΛΟΙΑΡΕΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ.

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΜΩΣ ΠΟΝΗΡΟ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΕΞΕΔΙΩΞΑΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ.800 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΗΚΕ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΥΨΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕ.ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο Δ.ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ.

ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΙ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΦΡΟΥΡΕΙΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΚΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.Η ΣΥΓΚΑΤΟΧΗ ΔΙΗΡΚΗΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΟΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΠΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ.ΣΤΙΣ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1831 Η ΡΩΣΣΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΦΡΟΥΡΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου