ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

1.ΛΥΚΟΒΑΡΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ..(ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ) ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ.ΔΕΞΙΑΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΔΑΙΝΑ.ΒΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΣΟΝΤΩΝ.ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΩΝΗΜΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗΣ.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 19 ου ΑΙΩΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ( ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΕΣ ) ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΡΟΠΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΔΑΙΝΑ.ΕΙΧΕ ΔΕ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΝΑ ΚΑΛΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΩΝΗΜΟ ΤΟΥΣ.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ( ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕ ΧΩΡΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΟΙ ΜΠΟΝΑΤΟΙ)
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1895-98.ΠΑΡΟΜΟΙΩΔΗΣ ΕΙΧΕ ΜΗΝΕΙ Η ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΧΑΤΖΗ ΜΠΑΚΑΛΑΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΜΑΧΗ.ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΔΡΑΣΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

4 σχόλια:

  1. ΟΙ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΒΟΛΑΚΙΑ, ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΡΙ ΣΦΑΚΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΣΟΝΤΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΥΓΑΜΕ ΑΥΤΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΥΚΟΒΑΡΔΗΣ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΡΙ ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΑΙ Η ΡΙΖΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΛΥΚΑΚΗΔΩΝ. Ο ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή