ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ


Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΕΠΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ.

ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΡΙΑ (ΚΑΤΕΧΑΡΑ) ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΗΣ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ( ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ) ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ.

1.ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.

ΕΡΙΧΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ 3-4 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΖΕΣΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΜΕΤΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ ΕΝΑ ΧΩΝΙ ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ ΤΗΝ ΜΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΚΡΗ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ.ΜΕΤΑ ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΤΟ ΧΩΝΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΕΤΡΕΧΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΝΙΟΥ.ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

2.ΠΥΩΔΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ

ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΥΛΙΓΕ ΒΑΜΒΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΜΠΟΤΙΣΕΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΙΩΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΟΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ.ΑΝΟΙΓΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΤΙΣ ΠΥΩΔΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ .ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟ ΠΥΟΝ (ΠΥΟ ,ΟΜΠΥΟ) ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΕΒΑΖΕ ΝΕΡΟ,ΙΩΔΙΟ ΚΑΙ ΨΙΛΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΕΣ.

3. ΕΞΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ

ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΛΟΙΨΕΙ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΤΟ ΕΞΑΡΘΡΩΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΑΣΜΑ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΜΠΛΑΣΤΡΟ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ.

ΕΒΑΖΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΧΑΡΤΙ (ΧΑΣΑΠΟΧΑΡΤΟ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ) ΚΡΕΜΥΔΟΦΥΛΛΑ , ΛΑΔΙ,ΤΡΙΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ,ΓΙΔΙΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΥΓΟΥ(ΜΑΡΕΓΚΑ).ΤΥΛΙΓΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΦΙΧΤΑ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ.Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΡΝΕ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ .

4.ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΓΙΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΦΘΑΛΜΩΝ ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ Η ΑΛΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

5. ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ Η ΕΝΤΡΙΒΕΣ

ΣΤΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΓΙΑ ΕΝΤΡΙΒΕΣ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ,ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΡΙΜΕΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ (ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ)

ΣΕ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΤΡΙΒΕΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΡΥΩΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ Η ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ.

ΑΝΑΒΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΥΛΙΞΕΙ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΜΕΡΙΚΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΑ .ΚΑΤΟΠΙΝ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΡΑΧΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΝΑ ΒΕΝΤΟΥΖΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.ΣΥΝΗΘΩΣ 3-4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΒΕΝΤΟΥΖΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ. ΤΑ ΞΕΒΕΝΤΟΥΖΑΡΙΖΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΕ ΣΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ.

ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ( ΠΡΩΙΜΗ ΒΡΟΧΙΤΙΔΑ Η ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ) ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΟΦΤΕΣ ΒΕΝΤΟΥΖΕΣ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΧΑΡΑΖΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΞΥΡΑΦΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΝΕΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ.

6.ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ Η ΑΠΟ ΡΥΑΚΙΑ ΕΦΕΡΝΕ ΒΔΕΛΛΕΣ(ΑΒΔΕΛΛΕΣ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.ΑΥΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.

7. ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕΣΗΣ.

ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ.

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΝΕ Η ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΝΑΣΚΕΛΑ(ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ.

ΕΠΙΑΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΝΕ ΧΙΑΣΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ .ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΔΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΙΝΗΣΗ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΦΙΧΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΗΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ . ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΚΙΑ . ΕΤΣΙ ΤΟΛΕΓΑΝ

ΕΠΑΝΑΦΕΡΝΕ ΤΟΥ ΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΝΔΥΛΟΥΣ.

8.ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥ ΙΩΔΙΟΥ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου