ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα λάδι
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα ζάχαρη (και λίγη ακόμη αν είστε γλυκατζήδες)
- 1 κούπα νερό χλιαρό, μέσα στο οποίο βράσαμε
- 2 ξυλάκια κανέλα μήκους 5 εκ.
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
- 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αφαίρεσα 1 κούπα)
- σουσάμι για πασπάλισμα
Βάζουμε τα οκτώ πρώτα υλικά για σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε με το χέρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτουμε τα καρύδια, και ανακατεύουμε τη μαγιά στο αλεύρι.
Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι ως ότου επιτύχουμε μια ζύμη που να κολλά στα χέρια, αραιότερη από του τσουρεκιού αλλά αρκετά πυκνότερη από του κέικ.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και ξαναζυμώνουμε.Βάζουμε την ζύμη μας σε ταψάκι 28-30 νούμερο, λαδωμένο και αλευρωμένο (ή καλυμένο με χαρτί ψησίματος) , στρώνουμε την επιφάνειά της με βρεγμένα χέρια και την πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.Πάνω στη μισή ώρα, την σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας για να μη καεί η επιφάνειά της
ΠΗΓΗ.http://cretangastronomy.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου