«Το κρίταμο είναι πραγματικός θησαυρός της γεύσης. Λίγα φυλλαράκια αρκούν για να κάνουν τη χωριάτικη σαλάτα πιο πλούσια, να αντικαταστήσουν σε άλλες σαλάτες βιομηχανοποιημένα υλικά- όπως η μαγιονέζα. Φύεται στις ακτές του νησιού» δηλώνει ο σεφ και μέλος της Λέσχης Κρητικής Γαστρονομίας κ. Γιάννης Αποστολάκης.
«ΒΡΙΣΚΩ ΚΡΙΤΑΜΟ στα Νωπήγεια και στον Δραπανιά, στον κόλπο Κισσάμου. Το μαζεύω κυρίως τον Μάιο και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ανάλογα με τον καιρό, πριν ανθίσει. Αφού το πλύνω και το καθαρίσω, το βάζω σε άλμη και ξίδι. Εκεί διατηρείται για μερικούς μήνες σε καλή κατάσταση», εξηγεί η κ. Χρυσάνθη Καμπιανάκη, ιδιοκτήτρια των καταστημάτων «Γνήσιον Εστί» που ειδικεύεται στα παραδοσιακά προϊόντα. Η κ. Καμπιανάκη ασχολείται με την εμπορία του προϊόντος εδώ και 3-4 χρόνια. «Το κρίταμο είναι πολύ γνωστό σε επισκέπτες της Κρήτης κυρίως από τα άλλα νησιά όπου χρησιμοποιείται πάρα πολύ. Δίνει μια ιδιαίτερη γεύση όπου χρησιμοποιηθεί, αλλά μπορεί και να σερβιριστεί και μόνο του με λαδάκι για μεζέ στην τσικουδιά.
Τελευταία το χρησιμοποιούν και αρκετά εστιατόρια με κρητικά εδέσματα και στην Αθήνα».
ο γιαννης ειναι μεγαλη μαμουνα!δεν ειναι τυχαιο που ειναι ο σεφ του μαιχ στα χανια!καλος οικογενειακος φιλος με απιστευτες γνωσεις στην κουζινα και τα κρητικα βοτανα και φυτα
ΑπάντησηΔιαγραφή