ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(ΒΟΥΛΓΑΡΩ) .ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ
ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 1866 ΚΑΙ 1878.
ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗ.ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΧΕ ΑΣΠΟΝΔΟ ΜΙΣΟΣ  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΔΙΟΤΙ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΩΛΕΣΕ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥ ..ΤΟΝ ΑΒΑΚΟΥΜ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ  ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΟΥΒΕΡΝΕΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ  ΕΝ ΠΛΗΡΗ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΙΝΤΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΑΒΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΗ  ΠΕΣΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΦΡΑΓΓΟΚΑΣΤΕΛΟΥ ΣΦΑΚΙΩΝ.
Η ΠΟΛΕΜΗ ΔΡΑΣΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΗ  ΗΡΞΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ 1858 ΟΤΕ ΚΑΙΤΟΙ ΜΕΙΡΑΞ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΟΠΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΡΡΑΝΟΥ.ΑΛΛ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ 1866 ΕΥΡΕΝ ΤΟΥΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ  ΜΥΝΗΘΕΝΤΩΝ ΕΩΣ ΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΕΙΝΗΣ. ΑΝΕΚΥΡΥΧΘΗ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΩ .ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΑΣ ΜΑΧΑΣ ΕΝ ΚΙΣΣΑΜΩ ,ΣΕΛΙΝΩ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΗ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΙΝ  ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ   ΤΟΥ 1866 ΔΕΝ ΗΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ  ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕΝ  ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ .ΟΤΑΝ ΔΙΗΡΧΕΤΟ ΕΚ ΣΥΡΟΥ ΑΝΤΕΣΤΗ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ ΤΟΥ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΥ  ΕΝΩΣΙΣ ΔΙ ΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΟΝΤΟ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ ΕΙΣ ΚΡΗΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΗΤΕΙ Ο ΧΟΡΒΑΤ ΠΑΣΣΑΣ  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ.ΜΕΤΑΒΑΣ ΕΚ ΣΥΡΟΥ  ΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΜΕΤ  ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΘΕΣΣΑΛΙΑΝ(ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΝ)  ΠΡΟΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
ΚΑΤΑ ΤΟ 1874 ΕΠΑΝΗΛΘΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ  ΤΟΥ 1878 ΗΤΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΠΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΘ ΩΝ ΗΡΧΕΤΟ ΕΙΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΝ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ  ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΝ.
ΟΥΤΕ ΔΕ ΒΛΕΠΟΜΕΝ ΠΑΛΙΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΝ  ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΒΟΥΡΓΑΡΩ ΛΑΒΟΝΤΑ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣ ΟΛΑΣ ΤΑΣ ΜΑΧΑΣ ΤΟΥ ΜΟΔΙ ΕΝ ΚΥΔΩΝΙΑ.ΛΟΓΩ ΔΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΗΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΛΑΒΗ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ .ΑΝΕΓΝΩΡΙΖΕΤΟ ΟΜΩΣ  ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΤΟ ΩΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΗΤΟ ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ  ΔΕ ΚΑΙ ΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΑΙ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ Β ΤΑΞΙΝ  ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.
ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΕΤΑΞΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΤΑΞΙΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΗΣΕ ΠΟΣΩΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΗ ΑΙΤΗΣΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΜΕΝΗΝ ΥΠΟ ΝΕΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ………………………………………………………………………………………….. ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΧΑΝΙΩΝ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 1922
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ.ΑΝΑΜΕΣΑΤΟΥΣ  ΟΙ ΚΙΣΣΑΜΙΤΕΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ,ΓΙΑΝΝΟΥΔΟΒΑΡΔΗΣ.ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.
ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩ  ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1922

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου