ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Ι .ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ(ΖΥΜΠΡΑΓΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ)..ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΤΡΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 14..
20 Ιουνίου 1905. Ανταρτικό σώμα, υπό τον οπλαρχηγό Ιωάννη Καλογεράκη από τα Ζυμβραγού Χανίων, επιτίθεται στο Αετόζι (Αετός) της περιοχής Φλώρινας, εναντίον ομάδας κομιτατζήδων. Μετά, όμως, από βουλγαρική προδοσία στους Τούρκους, δέχεται επίθεση από τους τελευταίους και στη συμπλοκή που ακολουθεί σκοτώνεται ο Καλογεράκης και δύο άνδρες του.

7 σχόλια:

 1. Η συγγραφέας και διευθύντρια του αμαουσείου Μακεδονικού Αγώνα γράφει ότι ο Ιωάννης Καλογεράκης σκοτώθηκε την 21η Ιουνίου στον Αετό Φλώρινας.Ήταν 25 ετών από τους Λάκκους Χανίων,υποδηματοποιός στο επάγγελμα,τα ίδια έγραψε και η εφημερίδα ΣΚΡΙΠ.Επομένως για ποια Ζυμβραγού μας λέτε,λάθος κάνετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμπλρώνω το όνομα της καθηγη'ητριας ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ,Περσεφόνη Καραμπάτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Ιωάννης Καλογεράκης από τη Ζυμβραγού είναι άλλος και σκοτώθηκε ή κάπου αλλόυ ή στο ίδιο μέρος αλλά σε διαφορετική ημερομηνία΄.Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΖΥΜΒΡΑΓΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΛΑΚΚΙΩΤΕΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΔΕΣ

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  3. http://hatzikos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4.html

   Διαγραφή
  4. http://hatzikos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7379.html

   Διαγραφή