ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ-ΛΟΥΣΑΚΙΕΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ..... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Κισάμου, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού, για την εκπόνηση της μελέτης για τη δημιουργία του Μουσείου Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές Κισάμου.Το Μουσείο Μουσικών Κρήτης' θα έχει έδρα στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στις Λουσακιές. Ηταν ένα όραμα του Συλλόγου Λουσακιών και η καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Αθηνών Ρένα Λουτζάκη -που αγαπά την περιοχή της Κισάμου θα έλεγα περισσότερο κι από εμάς- το έχει μετατρέψει σε προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο.

Θα περιλαμβάνει τρία τμήματα:

• Εθνομουσικολογική μελέτη, όπου θα μελετηθεί επιστημονικά όλη η μουσική παράδοση της Κρήτης, αλλά και της Μεσογείου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα επισκέπτονται το μουσείο
 να έρχονται σε επαφή με τη μουσική της Κρήτης (από παλιούς έως και του νέους μουσικούς) με έμφαση στο βιολί.

• Αρχιτεκτονική μελέτη, που θα προβλέπει τη διαμόρφωση του χώρου του παλιού Δημοτικού Σχολείου Λουσακιών σε σύγχρονο Μουσείο.

• Μουσειολογική μελέτη, όπου θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας -η οποία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Μουσείο- ενώ θα διοργανώνονται συνεχώς νέες διαφορετικές εκθέσεις και θα εμπλουτίζεται το μουσειακό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου