ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗς

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΚΑΙΡΛΙΤΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟ 1916.
Ο 23 χρονος λυράρης και βιολάτορας Μιχάλης Πολυχρονάκης απο την γνωστή μουσική οικογένεια των Πολυχρονάκηδων των Τοπολίων Κισσάμου πραγματοποιεί ηχογράφηση υπό την επίβλεψη του μουσικολόγου Σίνεμαν(αριστερά) δύο απο τις παλαιότερες ηχογραφήσεις παγκοσμίως κρητικής μουσικής.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ. Το καλοκαίρι του 1916 –μεσούντος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου- 7000 Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί του εγκατεστημένου στην Ανατολική Μακεδονία Δ΄ Σώματος Στρατού, μεταφέρθηκαν εκεί, εκόντες άκοντες και κάτω από δραματικές συνθήκες, όπου και παρέμειναν επί δυόμισι χρόνια υπό το ιδιότυπο καθεστώς του «αιχμάλωτου-φιλοξενούμενου» του Κάιζερ. Είχε προηγηθεί η κατάκτηση του τμήματος αυτού της Μακεδονίας από τους συμμάχους των Γερμανών Βουλγάρους.

Περισσότερα για το ιστορικό των Ελλήνων στρατιωτών αιχμαλώτων του στρατοπέδου Γκαιρλιτς πατήστε ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου