ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟ ΧΩΡΙΑΝΑΚΙ ΜΑΣ

Iσόβια δίχως να αναγνωριστεί καμία μεταμέλεια ή έλλειψη καταλογισμού επέβαλε σήμερα το μεσημέρι στον Ζαχαρία Λαγουδάκη για  τη δολοφονία του 21χρονου φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων. Σε μια διαδικασία που διήρκεσε πέντε ώρες το Δικαστήριο επέβαλλε την αυστηρότερη των ποινών, ενώ χαρακτηριστικά τόσο η πρόεδρος όσο και η εισαγγελέας έκριναν τον καταδικασθέντα ως «ιδιαίτερα επικίνδυνο άτομο για το κοινωνικό σύνολο».
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της οικογένειας Χορευτάκη Νότης Ψυλλάκης μίλησε για δίκαιη δίκη απόφαση του δικαστηρίου που επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι μια σειρά από παραλείψεις, χαλκευμένα στοιχεία αλλά και διαπλεκόμενα συμφέροντα είχαν ως αποτέλεσμα ο Λαγουδάκης που είχε καταδικαστεί και το 1998 σε ισόβια για άλλη δολοφονία να αποφυλακιστεί μετά από 10 χρόνια και να σκοτώσει και τον άτυχο νεαρό φοιτητή.
Η οικογένεια Χορευτάκη δήλωσε την πρόθεση της να συνεχίσει τον δικαστικό της αγώνα ώστε να αποκαλυφθούν σε βάθος όλα τα γεγονότα που αφορούν την πρόωρη αποφυλάκιση του Λαγουδάκη.


Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΜΜ.ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ

Ο ΕΜΜ.ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΟΣ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ (ΓΑΒΑΛΟΜΟΥΡΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ )





ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΡΙΜΕΣ ΤΟΥ  ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ   ΜΗΝΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ (ΓΑΒΑΛΟΜΟΥΡΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ) ΓΡΑΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ  ΤΟ 1903.

ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ


Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ



ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ (ΚΑΛΑΘΕΝΕΣ)

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ



ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ (ΣΠΗΛΙΑ). ΕΠΑΕΝΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΣΣΑΜΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ  ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΡΙΣΕ .
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ - ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ (ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΩΣΤΗ)





ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΕ ΝΟΤΕΣ ..ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Η ΝΑΥΤΗ......ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΙΖΑΝΗ 1987.

ΜΟΥ ΤΟ ΔΩΡΙΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1989 ΣΤΑ ΧΑΡΧΑΛΙΑΝΑ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ Νο 3

 09/02/1964 Επίσημοι και πλήθος κόσμου παρίστανται στην κηδεία του Σοφοκλή Βενιζέλου στα Χανιά.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ Νο 2

13/03/1971 Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Στυλιανός Παττακός προσέρχεται στο Καστέλι Χανίων για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 150 ετών από την Επανάσταση του 1821. Παρουσία πλήθους κατοίκων ο Στ. Παττακός καταθέτει στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης και παρακολουθεί τη μαθητική παρέλαση, στην οποία μετέχουν πολλοί μαθητές με τοπικές ενδυμασίες.

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ 

Η ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ Νο 1

23/01/1949Η «Ελληνική Πολεμική Περίθαλψις» εγκαινιάζει υγειονομικό σταθμό στο Καστέλι Κισσάμου της Κρήτης. Πλήθος κόσμου με ομπρέλες βρίσκεται συγκεντρωμένο μπροστά από το κτήριο, όπου κυματίζουν η ελληνική και η αμερικανική σημαία. Στα εγκαίνια παρίστανται ο Υπουργός Υγιεινής Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της «Ελληνικής Πολεμικής Περιθάλψεως» Τσαρλς Αμπερνέθυ. Εικόνες από τον ιατρικό εξοπλισμό στο εσωτερικό του σταθμού.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ