ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ.Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ,ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΜΟΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΟΓΙΩΡΓΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ –ΠΑΤΕΡΟΣ (ΠΑΤΕΡΙΑΝΑ ΛΟΥΣΑΚΙΩΝ ΚΙΣΣΑΜΟΥ)
Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΠΑΤΕΡΟΣ μια μέρα υποχρεώθηκε να παλέψει με τον καλλίτερο αραπα παλαιστή των Τούρκων της Κισσάμου για να ξεφτιλίσουν τους χριστιανούς την επαρχίας. Στην προσπάθεια του ο Γιώργης  μπροστά στον τρομερά σωματώδη αράπη  αντί να ηττηθεί  στο πέταμα  που έκανε τον  σκότωσε. Οι Τούρκοι υποκρίθηκαν  αδιαφορία εσκεμμένα ώσπου μια μέρα  που εξ ανάγκης φιλοξενούσε τους Τούρκους στην κούρτα του  στα Πατεριανά  τον σκότωσαν από εκδίκηση..Πυροβόλησαν από πίσω  τον γιγαντώδη αυτόν ήρωα κι έτσι κατάφεραν  να ασφαλιστούν..

Ιστορία Κρήτης  Μουρέλλου.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΦΛΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ


Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΦΛΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ..Δεν ξερω να ειναι παγκρητια συνηθεια αλλα στην Κισσαμο φασολαδα και λαγο στφαδο  χωρις πορτοκαλοφλουδα φρεσκια η αποξηραμενη δεν νοειται.Ολοχρονις υπαρχει πορτοκαλοφλουδα κρεμασμενη γι αποξηρασνη μεσα στο σπιτικο...την εχω δει δε να μπαινει παραδοσιακα σε λουκανικα στην Καλαματα.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014